Полицаите да не бързат с напускането, зове Горанов 06.11 | 14:32

Трудно ще си намерят работа, пазарът на труда в момента не е добър

От iNews.bg

Служителите на МВР да не бързат да напускат системата, призова финансовият министър Владислав Горанов. От една страна правителството вече е направило определени отстъпки спрямо първоначалния си план, срещу който въстанаха служителите на реда. От друга - те вероятно няма да могат лесно да си намерят нова работа, тъй като пазарът на труда в момента е слаб. Това стана ясно от думите на Горанов след участието му в парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

"Направихме значителни отстъпки от първоначалния вариант за заплащането на полицаите. За мен положителното е, че такъв дебат за системата на МВР се води. Това касае и Министерството на отбраната", каза Горанов. Той обаче признава, че служителите в сектор "Сигурност" работят в мизерни условия. Материалната им обезпеченост е лоша, същото важи и за техниката, с която работят, за автомобилите, за въоръжението и т.н.

Горанов обясни, че проявява разбиране към недоволството на полицаите и протестите, които организират. Финансовият министър обаче е против формата и начина, който те избират.

Поради всички тези причини, според Горанов, предприемането на реформи и изменения в структурата на бюджета на силовите ведомства е стъпка в правилната посока. Той предупреди обаче, че все още е рано да се каже какво точно ще се случи. От една страна е ясно, че позициите на синдикатите и правителството едва ли ще се сближат кой знае колко. Решенията обаче в крайна сметка ще бъдат взети от парламента между първо и второ четене.

Водещи

Най-четени