Премиерът на работно посещение в Лондон 11.12 | 12:58

Поводът е продължение на разговорите, който двамата лидери проведоха през октомври

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов отпътува на работно посещение в Лондон по покана на британския министър-председател Тереза Мей. Посещението на българския премиер в британската столица е продължение на разговорите, който двамата лидери проведоха през октомври в Талин, предаде БНТ.

Британската столица посреща българския премиер в традиционното си мрачно и дъждовно настроение, а дали слънцето в отношението между България и Великобритания ще продължи и след Брекзит предстои да разберем само след няколко часа.

Тази среща на Борисов с Мей идва само няколко дни след като в Брюксел Мей и Жан-Клод Юнкер като че ли най-после се разбраха по условията на излизането на Великобритания от ЕС.

Условия, които включват гарантирането на правата на всички европейски граждани, които живеят и работят на територията на Кралството. Тук има много голяма българска общност, така един от основните акценти в разговора на Борисов и Мей се очаква да бъде именно бъдещето и начина по който ще бъдат уредени правата на нашите граждани след Брекзит.

Водещи

Най-четени