Психолог: Бойко Борисов е уморен монарх 10.09 | 18:53

Конфликът в коалицията няма да се разрасне, смята д-р Николай Михайлов

От Ани Романова

Психологът д-р Николай Михайлов даде рационално обяснение за трусовете във властта и споровете в коалицията между ГЕРБ и "Обединени патриоти”. Според него конфликтът помежду им няма да се разрасне.  "Коалиционната разпра няма перспектива да се превърне в голям конфликт и да срине правителството. Те няма да направят зрелищно самоубийство заради оставката на трима министри”, заяви психологът пред bTV.

Д-р Михайлов посочи, че ясно личи конфликт обаче в отношенията между премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Между Цветанов и Борисов не цари доверие, има напрежение, има често несъгласие между тях. Когато премиерът поиска оставките, Цветанов каза, че това не е уместно. А това е право на министър-председателя, а парламентарната група няма основания да твърди друго. Това беше изречено демонстративно”, коментира д-р Михайлов.

"Бойко Борисов е уморен монарх, това е деветата година на неговото управление, нормално е различията в ГЕРБ да се появят. Не само Борисов обаче отслабва, но и партията, защото злоупотреби много пъти”, каза психологът и заяви, че тази ситуация се допълва от натрупани проблеми, като катастрофата край Своге и сривът на Търговския регистър.

"ГЕРБ няма ясно изразена визионерска позиция за бъдещето. Това е, защото тя не числи в редовете си интелектуалци, тук-там има мислещи, но те кръжат около тези, които имат сила. БСП трябва да знаят, че една опозиционна сила не трябва да преминава в дискант, защото става производител на абсурд, става лековата и досадна”, каза още д-р Михайлов.

Снимка: бТВ

Водещи

Най-четени