СДС обвини президента, че се бави със служебният кабинет 05.03 | 16:53

Имало задкулисни договорки за служебния кабинет

От Филипа Тодева

Председателят на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов отправи критики към държавния глава за забавянето на създаването на служебно правителство, което да поеме управлението на държавата, която в момента се намира в пълен хаос.

"Действията на президента ме безпокоят, виждам една нерешителност чрез свикването на консултации за обществен съвет, където бяха поканени представители, към които цялото общество има много критики, и според мен това беше опит за един политически параван, зад който да продължат задкулисните договорки. Ние от СДС твърдо заявяваме, че времето на политическите договорки тип "Кръгла маса” и политическите игри за сметка на българските граждани е приключило”, заяви синият лидер.

Според него свикването на консултации за обществен съвет при Президента с доста спорни фигури бе опит за временно решение на проблема и печелене на време.

Емил Кабаиванов се обърна към Президента да вземе решителни мерки в тридневен срок и да състави служебно правителство, защото всяко забавяне в настоящата ситуация е пагубно и има опасност да бъде свалено доверието и от президентската институция.

Най-четени