Шефът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е уволнен 17.11 | 18:15

Той беше главен секретар на МВР по времето на гражданските протести през лятото на 2020 година

От iNews

Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста след местните избори. Той е уволнен по взаимно съгласие, съобщиха от Столичната община, цитирани от "Дневник". Мястото му е заето от инж. Николай Неделков, досега началник на отдел "Административно и информационно обслужване" в инспектората.

Иванов беше главен секретар на МВР по времето на гражданските протести през лятото на 2020 г. Заради бруталното полицейско насилие над граждани - зад колоните на Министерския съвет, той бе отстранен от служебното правителство на Стефан Янев на 14 май 2021 г. по предложение на вътрешния министър Бойко Рашков.

Столичният инспекторат беше на пряко подчинение на кмета Йорданка Фандъкова. Тя назначи на 1 октомври изгонения от МВР Иванов за директор на инспектората. Това звено трябва да контролира чистотата в София - редовното миене на улиците, извозването на отпадъците от сметосъбиращите фирми, спазването на т.нар. тротоарно право от търговците, разполагането на реклами по улиците, както и да реагира на сигнали от граждани за нередности.

 

Водещи

Най-четени