18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева 16.09 | 10:12

Двете страни могат да обжалват присъдата

От iNews.bg

Съдът даде 18 години затвор при първоначално строг режим на акушерката Емилия Ковачева заради опит за умишлено убийство на 4-дневното бебе Никол през 2015 г. Софийски градски съд присъди и 400 000 лв. обезщетение за семейството на детето, което сега е на 2 години и половина.

Ковачева е подсъдима за това, че по време на дежурство в нощта срещу 18 април е пребила почти до смърт новороденото бебе, съобщи БНТ.

бебето бе прието по спешност в болница "Токуда" с черепно-мозъчна травма, а без своевременна лекарска намеса според експертите е имало реална опасност да умре.

Съдът измени и мярката на Ковачева от парична гаранция в домашен арест. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва или протестира пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката, но съдът даде по-голяма присъда. В досъдебното производство са разпитани 31 свидетели, изготвени са били и експертизи. През юли 2016 г. тя излезе на свобода под парична гаранция от 1500 лв.

Най-четени