ГЕРБ остава плътно зад пловдивския кмет 17.01 | 09:26

Това заяви зам.-председателя на партията Цветан Цветанов

От iNews.bg

След отстояването на пловдивския кмет Иван Тотев от поста му миналия ден се заговори, че той е загубил подкрепата на ГЕРБ. Оказа се, че това не е така, увери заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

"Аз смятам, че човек е невинен до произнасянето на трета инстанция... Убеден съм, че истината ще излезе и е по-правилно да се коментира тогава. В момента бих призовал да не правим излишни коментари. В следващите дни ще има работна среща с нашата структура, за да ограничим спекулативното говорене и евентуални интерпретации в публичното пространство", каза Цветанов пред bTV.

Припомняме, че срещу кмета Иван Тотев се води разследване на финансова злоупотреба с власт по делото за изграждане на градския зоопарк, на което той би могъл да попречи. Смята се, че той е ощетил общината с 1 милион лева. Държавното обвинение обясни, че огромна част от свидетелите са общински служители, които са подчинени на Тотев.

Решението обаче не е окончателно и кметът най-вероятно ще обжалва решението пред Пловдивския апелативния съд на 24 януари. 

Още преди отстраняването му от длъжност Тотев излезе в едномесечен отпуск до 15 февруари, за да не пречи на разследването. За изпълняващ длъжността кмет на града е посочен зам.-кметът Розалин Петков.

Водещи

Най-четени