Обвиненият в насилие над 5-годишно дете от Пловдив призна, че му е удрял шамари 18.01 | 19:40

С окончателно определение Окръжният съд в Пловдив постанови постоянен арест за Чернев и "подписка" за Алексиева

От iNews

Пловдивчанинът Петър Чернев, задържан за насилие над 5-годишното дете на приятелката си Стела Алексиева, бил изключително агресивен и наричал собствената си дъщеря "малка к*рва". Това съобщи пред Пловдивския окръжен съд адвокатката на Алексиева Росица Драгинова.  Майката и пастрокът бяха задържани след подаден на 9 януари сигнал, че синът й Адриян е малтретиран. При прегледите беше установено, че 15 кв. см от кожата на главата на малкото дете липсват, а по цялото му тяло има още травми. То беше оперирано успешно, за него се грижат социалните, а и баща му се върна от Германия, където работи. 

При разпитите си Петър и Стела се обвинявали взаимно и всеки твърдял, че другият е удрял и тормозил детето. Живеещата на горния етаж съседка Елена Танчева обаче разказала, че когато чула викове и крясъци и плач на дете от банята, разпознала гласа на Петър Чернев, но не чула и жена да участва в скандала, разказва "24 часа".

"Чернев признава, че е удрял шамари на детето и веднъж го хванал за краката и го хвърлил на леглото, но не и за травмата по главата. Прокуратурата го обрисува като зъл и черен човек, а той не е такъв", заяви адвокатът му Йордан Давчев. Пастрокът е осъждан за дрога - марихуана и амфетамин, при огледа в жилището му след ареста отново са открити наркотици и предстои повдигането на още обвинения. "Осъждан е за марихуана за 5 лв. и амфетамини за 10 лв. и някакви стотинки. Това са смешни неща, целта е да бъде изкаран злодей", допълни Давчев.

Прокурорът Костадин Паскалев обаче намекна и за закани за сексуално насилие върху Адриян и майка му.  Още след ареста на Чернев стана ясно, че той е снимал на клипове тормоза над детето и на кадрите то е голо. Той заплашвал с убийство - както Стела и Адриян, така и бившата си партньорка и дъщеря им.  Заканвал се дори на бившия мъж на Стела.

"Вината на Стела Алексиева е, че тя останала до последно с този мъж. Иначе тя е грижовна майка", каза адвокатката й Росица Драгинова. 

В крайна сметка с окончателно определение Окръжният съд в Пловдив постанови постоянен арест за Чернев и "подписка" за Алексиева. 

Водещи

Най-четени