В Търговище проверяват за "Гражданска отговорност" 08.04 | 12:42

Днес, на 15 и 29 април и в Търговищко ще се извършат проверки на автомобили

От Кремена Бедерева

Днес, на 15 и 29 април и в Търговищко ще се извършат проверки на автомобили за наличието и валидността на задължителната застраховка "Гражданска отговорност”.

По време на проверките ще бъде създадена организация за прилагане на добрите практики в ЕС по подобие на създадения в Холандия така наречен модел на широкообхватен контрол.

При него двама служители отклоняват 10 броя МПС от потока на трафика по посока на движението, 10 полицейски служители проверяват документите на водачите и превозните средства, а други двама вземат отношение по административен ред при установяване на нарушения.

За целта във всяко от районните полицейски управления в състава на ОД на МВР-Търговище са създадени по 2 групи от по 6-7 служители на "Пътна” и "Охранителна полиция”, които ще извършват проверките, информират от полицията.

Съгласно приетите европейски критерии покритието на задължителната застраховка следва да е не по-малко от 90% от регистрираните превозни средства. В България процентът на незастрахованите пътни превозни средства продължава да е твърде висок.

Най-четени