Вятърът остави без ток и Смолян 03.02 | 14:43

Събори няколко дървета в Кърджали

От Кремена Бедерева

Силният южен вятър събори няколко дървета в Кърджали, съобщава агенция "Фокус". Дърво падна върху покрива на едноетажен магазин на улица "Христо Ботев" в центъра на града. Пострадали хора няма, но има материални щети.

Пожарникари в момента работят на място, за да махнат падналите клони по улицата и покрива на магазина. Друго дърво в Градската градина пък беше изкоренено от вятъра.

Кърджалийци коментират, че е неделя и няма много хора по улиците, иначе не биха се разминали с нещастен случай заради силния вятър.

Без електрозахранване са жилищни комплекси в Смолян поради аварии, причинени от силния вятър, съобщиха от EVN.

Аварии са предизвикали прекъсване на електричеството днес в кварталите "Невястата", "Станевска", част от "Нов център", "Беклийца",  както и в селата Гела и Чеплят.

Повредите по електропреносната мрежа са причинени от скъсване на електропроводи и паднал стълб. Екипи на електроразпределителното дружество работят за  възстановяване на електроснабдяването в засегнатите квартали,  уточняват от EVN. 

Скоростта на вятъра в Пампорово достигна 10 м/с според  информация на Планинската спасителна служба. Силният вятър  създава дискомфорт за скиорите, но спиране на лифтовете не се  налага.

По правило лифтовете се спират от движение при вятър над 15 м/с.

Най-четени