Да се разминеш два пъти със смъртта 30.09 | 11:41

Възрастен мъж с инсулт избягал от болницата, по пътя го ударила кола

От Кремена Бедерева

Възрастен човек се размина на два пъти със смъртта при две различни случки в Бургас, съобщава flagman.bg.

В неделя сутринта близките на 68-годишния Благой С. от бургаското село Равадиново го довели с линейка в МБАЛ-Бургас. Той бил настанен в неврологично отделение с мозъчен удар и трудноподвижен.

На свечеряване в неделя обаче Благой поел в неизвестна посока, успявайки с болничните дрехи да извърви 3 км до изхода на града и още близо километър в посока кв. Ветрен в началото АМ "Тракия". Там го блъснал автомобил.

Веднага след инцидента Благой е откаран обратно в МБАЛ-Бургас в изключително тежко състояние, с множество наранявания по тялото. В момента е в реанимация.

"Нямаме никаква идея как е успял да се дотътри до изхода на отделението, да издебне отключена вратата и изобщо да успее да напусне болницата", коментираха в отделението.

"Сега се чудим какво да обясняваме на ръководството. Ние установихме липсата на пациента в неврологичното отделение почти веднага и започнахме издирването му в цялата болнична сграда, не сме допускали, че може да стигне толкова далеч", казаха от неврологичното отделение.

Водещи

Най-четени