Зимата обърка ежедневието на хиляди (СНИМКИ) 27.01 | 13:20

Вижте само в Добрич какво причини

От Мая Александрова

Учебният процес в редица училища в Добричка област са преустановени заради усложнената зимна обстановка, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Дариела Вълканкина. Учениците излизат в принудителна ваканция със заповеди на кметовете в общините Добричка, Шабла, Крушари.

В училищата в 6 села в община Каварна няма учебни часове. Преустановени са занятията и в училищата в четири села в община Генерал Тошево.

В община Тервел децата посещават училище само в общинския град и в село Зърнево.

В повечето учебни заведения неучебен ще бъде и утрешният ден, а в някои няма да се учи и в сряда. Очаква се решение на кметските екипи дали ще има ваканция в Добрич и в Балчик.

Заради зимната обстановка бе преустановено и движението на автобуси от автогарата в Добрич, съобщиха от Областния съвет по сигурност.

По всички направления движението временно е спряно заради силния вятър, който образува навявания. Затворен е пътят Добрич–Варна, по който в частта му към крайморския град има навят сняг. Затруднено е и движението в община Генерал Тошево, посочиха от автогарата.

Вследствие на обилни снегонавявания върху железния път от 8:25 часа е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Добрич и Кардам. Работи се по разчистването на железопътната линия, съобщават от БДЖ.

Поради ниските температури, обледявания и замръзване на железопътни стрелки в гара Варна всички сутрешни влакове, които заминават от гарата, се движат със закъснения.

Поради силен вятър и обледявания по контактната мрежа е затруднено движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Стралджа.

Влаковете се движат в участъка с дизелова тяга и със закъснения. За пътниците от някои влакове в железопътния участък Зимница–Бургас е създадена организация за превоз с автобуси. Движението на влаковете в останалите райони на страната се осъществява нормално, като някои от пътническите композиции се движат с известни закъснения.

И това не е всичко.

Водоподаването днес ще бъде нарушено във високите части на Добрич заради прекъснато електрозахранване в помпените станции от групата "Шабла", съобщават от местното ВиК дружество. Проблеми са възникнали с електрическото захранване и в помпените станции "Узово", община Генерал Тошево, и в "Телериг", община Крушари.

Без вода ще бъдат и каварненските села Божурец и Топола, обобщава БТА.

Водещи

Най-четени