Зимният хаос е пълен 27.01 | 11:26

Продължава да бъде затруднен железопътният трафик в Бургаска област

От Мая Александрова

Силният вятър и обледеняване на електропроводи са причина за прекъсвания в електрозахранването в населени места в област Бургас, съобщиха от EVN-България.

Сред останалите без електрозахранване са кв. "Сарафово" в Бургас, градовете Българово и Камено, както и по-малки населени места в общините Айтос, Руен и Карнобат.

В някои райони обледеняването по въздушните проводници достига до 5-8 см. На места има скъсани електропроводи и счупени стълбове, които допълнително усложняват обстановката.

Общо в областта са счупени 18 железобетонни и железорешетъчни стълбове от мрежата.
Силният вятър затруднява действията по мрежата на над 50 сътрудници на компанията, които извършват обход на електропроводните трасета. Заменят се стълбове и се възстановяват скъсаните проводници.

Дружеството очаква при намаляване на силата на вятъра и повишение на температурите захранването да бъде възстановено максимално бързо.
В останалата част на Югоизточна България ситуацията с електрозахранването е нормална.

Продължава да бъде затруднен и железопътният трафик в Бургаска област, информират от пресцентъра на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Поради силния вятър и лед по контактната мрежа е затруднено движението в жп участъка Айтос–Стралджа. Движението на влаковете там се осъществява с дизелова тяга, а влаковете се движат със закъснение.

Създадена е организация за пътниците, които се транспортират с автобуси в участъка Зимница–Бургас.
Екипи на НКЖИ непрекъснато следят обстановката и отстраняват щетите от тежкото обледеняване със специализирани машини.

Очаква се днес в късния следобед движението да бъде нормализирано, предаде БТА.

Водещи

Най-четени