И у нас почнаха да умират от студ. Буквално! 27.01 | 12:12

Мъж е починал от премръзване в Силистра

От Мая Александрова

Починал от премръзване мъж е докаран тази сутрин в спешния център, съобщи управителят на силистренската болница Даниела Костадинова. Самоличността на починалия не е установена, не е правена и аутопсия.

В болницата е докарана и родилка от силистренското село Средище. От Областното пътно управление е проведена спасителна акция за превозването на родилката, тъй като линейката е аварирала по пътя и се е наложило да се проправи път на втори автомобил.

Три бременни жени са настанени в болницата в Дулово, едната е родила тази сутрин.

Пациентите, нуждаещи се от диализа от Дуловската община, са събрани в болницата в Дулово, а от Главинишката община – в здравния център в гр. Главиница. Техните процедури са в следобедните часове.
Утре ще бъдат докарани и пациентите от Тутраканската община.

Не е доставен хляб в Дома за деца в Силистра заради затрупан път. В селища на Кайнарджанската община няма ток, работи се за възстановяване на електроснабдяването.

Заради прекъснато електроснабдяване няма и вода. В Дуловската община до края на седмицата няма да работят детските градини.

От автогарата в Силистра съобщиха, че сутринта не са пътували автобуси. По данни от Областното пътно управление остава забраната за пътуване на тежкотоварни автомобили.

Все още е проходим главният път от Силистра за Русе. Не може да се пътува до Варна. До Добрич маршрутът е през селата Войново и Средище и през Тервел.

Затворен е пътят от село Алеково за Тервел. Затворен е от събота пътят от тутраканското Старо село за Кубрат. На места има преспи до метър и половина.

Трудно проходима е пътната отсечка от Силистра до разклона за село Кайнарджа и има обходен маршрут през село Поп Кралево. В община Главиница е затворен пътят между селата Сокол и Зафирово, трудно е пътуването по пътя за село Черногор.

Работи се за отварянето на пътищата Тутракан–Белица и между селата Босна и Добротица. Не може да се пътува за село Йорданово, Силистренската община.

В община Дулово се разчистват междуселските пътища от четвъртокласната мрежа, няма обществен
транспорт, предава БТА.

Водещи

Най-четени