Изпълняват по график ремонтът на централната част на Русе 05.06 | 11:44

В момента се поставят бордюрите и засаждат декоративните храсти и многогодишните цветя

От Кремена Бедерева

Ремонтът на централната градска част на Русе, който е по проект "Реконструкция, рехабилитация и модернизация на градска зона за отдих - Централна градска градина", се реализира по график и е възможно дори да приключи по-рано. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Изградени са 90 процента от подземните комуникации. Завършена е поливната система, тръбната мрежа и канализацията. Основната бетонова настилка е изпълнена на 80 процента, а половината от декоративната гранитна настилка вече е изградена.

В момента се поставят бордюрите и засаждат декоративните храсти и многогодишните цветя. Готова е носещата конструкция на т.нар. сух фонтан пред сградата на Русенска опера. Предстои доставка и монтаж на самото съоръжение, обяснява ръководителят на проекта Здравка Великова.

Ще бъдат монтирани 145 пейки и 86 кошчета за смет. Приключват ремонтите и на площите пред сградата на пощата. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Общата му стойност е 10 147 032, 30 лева, уточняват от кметската управа в Русе.




Водещи

Най-четени