Пловдивският апелативен съд ще гледа делото "Белнейски" 29.01 | 08:35

То е образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев

От Елена Кирилова

Пловдивският апелативен съд ще гледа днес делото "Белнейски”, съобщават от Съдебната палата.

То е образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев, на когото бе наложено наказание "доживотен затвор без замяна”.

Колев беше признат за виновен на 28 януари 2006 г., тъй като се опита да прикрие други престъпления, при условия с условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е умъртвил умишлено сестрите Росица и Христина Белнейски.

Присъдата изискваше мъжът да заплати 400 хил. лева на родителите на момичетата за претърпени морални вреди.

Предстои провеждането на съдебно следствие за изслушване на петорна арбитражна комплексна експертиза, с оглед отменителните указания на ВКС и направените искания от страните.

Освен това ще бъдат изискани писмени доказателства, допускане до разпит на свидетели, преразпит на свидетеля Владимир Славов, двама свидетели при довеждане от защитата от подсъдимия, справки от мобилни оператори и прилагане на други наказателни дела.

Искането на защитата на подсъдимия за изслушване на вещи лица е оставено без уважение, защото в отменителното решение на ВКС е прието, че дадената от тях справка има характер на експертиза.

Същото важи и за искането за назначаване на международна съдебномедицинска експертиза на веществени доказателства, сред които нокътните изрезки на сестрите Белнейски.

Водещи

Най-четени