Полиция ще пази черешовите градини в Кюстендилско от крадци 09.06 | 16:30

Охранителната операция започва в понеделник

От iNews

Полиция ще пази черешовите градини в Кюстендилско от крадци. И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, съобщи комисар Васил Паргов – началник на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР. Поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Ще се следи след 20 ч. в масивите да е преустановена работата, както и за спазването на правилата, които приема местната власт, за наемането на работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Охранителната операция ще се осъществи на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол и започва в понеделник.

Комисар Паргов подчерта, че е създадена организация, съобразно необходимостите, към екипите на ОДМВР да бъдат присъединени и служители от други структури.

В рамките на операцията ще бъдат изградени КПП в района на черешовите масиви, ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства, ще пресече опити за извършване и на други престъпления.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Комисар Паргов подчерта, че тези действия дават резултат и за миналата година не са допуснати посегателства, не е имало кражби на продукция, както и извършването на други престъпления. В рамките на миналогодишната операция са проверени 985 автомобила и 1125 лица. Съставени са 125 акта за установени нарушения по ЗДвП.

Водещи