Поредният български контингент заминава за Кандахар 27.03 | 14:28

Ротата е в състав от близо 300 военнослужещи, сред които и една жена

От Кремена Бедерева

На специална военна церемония пред къщата-музей "Васил Левски" в Карлово бе връчен сертификата на 12-та рота за участие в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - ISAF.

Поредният български контингент ще участва в охраната на вътрешния периметър на летище Кандахар, инфорбира БТА. Ротата е в състав от близо 300 военнослужещи, сред които и една жена, като голяма част от тях имат по няколко мисии както в Афганистан, така и в Ирак.

Това е поредният ни контингент, който ще вземе участие при изпълнението на една изключително важна задача, която Българската армия изпълнява от 2004 година, каза в приветствието си министърът на отбраната Аню Ангелов. От името на заминаващите отговори командирът им подп. Георги Гатев, който определи сертификата като "доверие към ротата от страна на военното ни командване да продължат мисията в Афганистан".

На церемонията присъстваха и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командващият Сухопътни войски ген. Стефан Василев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметове на съседни общини, стотици граждани.

Водещи

Най-четени