Роналдо и Суарес номер 1 в Европа по голове 19.05 | 13:07

Любопитното е, че и Суарес, и Роналдо не можаха да помогнат на отборите си да станат шампиони

От Даниел Любомиров

Кристиано Роналдо и Луис Суарес си поделиха наградата за най-добър голмайстор в Европа – Златната обувка. Звездите на Реал Мадрид и Ливърпул завършиха сезона в испанската Примера дивисион и в английската Висша лига с по 31 гола.

Роналдо имаше възможност да увеличи головата си сметка миналия уикенд в последния кръг на първенството, когато "белия балет" прие Еспаньол в столицата. Португалският национал обаче бе съхранен за предстоящия финал в Шампионската лига с Атлетико (Мадрид) и не можа да се разпише за 32-ри път.

Любопитното е, че и Суарес, и Роналдо не можаха да помогнат на отборите си да станат шампиони, въпреки страхотната си ефективност в атака. Уругвайският стрелец пък изравни върховото постижение на Роналдо и Алън Шиърър в английския елит с отбелязването на 31 гола.

На трето място в класацията за Златната обувка завърши Лионел Меси от Барселона с 28 гола, следван от нападателя на шампиона Атлетико Диего Коща с 27. Джонатан Сориано от Ред Бул Залцбург също финишира кампанията си с 31 попадения, но рейтингът на австрийското първенство е по-нисък от този на испанското и английското.

Водещи

Най-четени