САЩ отпускат военна помощ от 200 милиона долара на Украйна 30.04 | 19:09

В проектобюджета на военните са предвидени 185 млн. долара за разработка на американски ракетен двигател, който да замени който да замени руския РД-180

От iNews.bg

Комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри проекта за военен бюджет за финансова 2016 г., който включва предоставяне на военна помощ от 200 милиона долара на Украйна, предаде ТАСС.

В проектобюджета са заложени средства за разработване в САЩ на ракетен двигател, който да замени руския РД-180.

"Проектът предвижда отпускане на 185 млн. долара за разработка на нов, американски ракетен двигател, за да могат военновъздушните сили да престанат да разчитат на руските ракетни двигатели по-рано от планираното", се казва в пояснителни бележки.

Одобреният от комисията законопроект предвижда също да се отделят 715 млн. долара за борба с групировката "Ислямска държава", както и 600 млн. долара за подготовката на бойци от умерената сирийска опозиция. Пред журналисти председателят на комисията и автор на проектобюджета Мак Торнбъри (републиканец от щата Тексас) каза, че текстът ще бъде разгледан от Камарата на представителите през следващите седмици.

Водещи

Най-четени