Скандалът с ексшефа на ЦРУ "погълна" и топ военен в САЩ 13.11 | 09:34

Командващият силите на САЩ в Афганистан е разследван за "неуместни" имейли с жена

От Диана Цветкова

Командващият американските сили в Афганистан ген. Джон Алън бе замесен в скандала с вече бившият директор на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс.

Пентагонът разследва Алън за "неуметстна" кореспонденция с жена, която е свързана с Петреъс, съобщават световните агенции.

Министъра на отбраната Леон Панета съобщи, че ФБР е отнесло проблема към Пентагона в неделя (11 ноември).

Независимо от разследването командващият американските войски в Афганистан, който отрича обвиненията, ще остане на поста си.

Смята се, че ген. Алън е изпращал имейли до жена на име Джил Кели – омъжена дама от висшето общество на Тампа, пише BBC. Името ѝ вече бе замесено в сландала с Дейвид Петреъс, след като тя разказа пред ФБР, че е била подложена на тормоз чрез анонимни имейли.

Смята се, че Джил Кели е получавала заплахи от Пола Бродуел – жената с която шефът на ЦРУ е имал извънбрачна връзка и заради която той подаде оставка само преди дни.

Тази нощ пък федерални агенти обискираха дома на Бродуел. Въпреки че няма официално обяснение какво са търсили в жилището ѝ, ФБР се прицели в аферата с Петреъс заради съмнения, че имейлите, които са си раменяли, може да са пробив в националната сигурност.

Най-четени