Тръмп продава библии преди Великденските празници 27.03 | 09:59

Този ход е част от партньорството с кънтри певеца Лий Грийнууд, чиято песен "God Bless the USA" е утвърден химн на митингите на Тръмп.

От iNews.bg

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп продава библии преди Великденските празници, като насърчава поддръжниците си да "Накарат Америка да се моли отново" и да си купят това, което той описва като "любимата си книга".

77-годишният републикански кандидат за президент, който причислява консервативните евангелски християни към най-верните си поддръжници, продава Библиите - които съдържат необичайното допълнение на Конституцията на САЩ и Декларацията за независимост - за 59,99 долара.

Тръмп, който за разлика от повечето президенти на САЩ рядко посещава църква, освен по време на публични политически събития, рекламира Библиите, на чиято корица е изобразено американското знаме, по време на известната сред християните Страстна седмица.

Този ход е част от партньорството с кънтри певеца Лий Грийнууд, чиято песен "God Bless the USA" е утвърден химн на митингите на Тръмп.

В триминутен видеоклип, публикуван в социалната му мрежа "Истина" във вторник, Тръмп каза на поддръжниците си, че "християните са под обсада", докато размахваше версия на Библията на крал Джеймс с голям шрифт, допълнена с това, което той нарече "документи на бащите-основатели на Америка".

"Религията и християнството са най-големите неща, които липсват в тази страна", каза той и призова зрителите да "защитават съдържанието, което е за Бога. Ние обичаме Бог. Всички американци се нуждаят от Библия в дома си и аз имам много такива - това е любимата ми книга", каза той, разказвайки на поддръжниците си: "Трябва да направим така, че Америка отново да се моли" в заигравка с лозунга на кампанията му "Да направим Америка отново велика".

Нито един от приходите от Библиите няма да бъде използван за финансиране на кампанията на Тръмп, според уебсайта, на който те се продават.

Видеоклипът беше публикуван в момент, когато медийната и технологична група Trump Media & Technology Group на магната в областта на недвижимите имоти, която включва Truth Social, покачи стойността на акциите си при дебюта си на Nasdaq.

Тръмп стартира Truth Social, след като беше изхвърлен от основните платформи на социалните медии след нападението на Капитолия в САЩ на 6 януари 2021 г. от тълпа негови поддръжници.

Бившият президент е изправен пред огромно плащане на облигации, след като нюйоркски съд постанови, че той, синовете му и семейният им бизнес са лъгали в продължение на години за стойността на активите му.

В понеделник нюйоркският апелативен съд намали дължимото плащане на облигации в размер на 454 млн. долара на 175 млн. долара и му даде 10 допълнителни дни за плащане.

Тръмп беше широко критикуван от религиозните лидери през 2020 г., след като позира за снимка с Библия в ръка пред църква в близост до Белия дом само няколко минути след като силите за сигурност принудително изхвърлиха мирните протестиращи от района. Църквата е била осквернена с графити и повредена от пожар по време на предишни демонстрации.

Тръмп е далеч по-предпочитан от консервативните християни от президента Джо Байдън, практикуващ католик, който редовно посещава неделни служби.

Водещи

Най-четени