100 000 нюйоркчани искат изселването на Мелания Тръмп 03.12 | 18:01

В противен случай кметството ще трябва да харчи по 1 млн. долара на ден за охраната й

От iNews.bg

Нюйоркчани не искат съпругата на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп – Мелания, да се изсели от града. Това трябва да стане в момента, в който Тръмп официално влезе в Белия дом. За целта вече е започнало събирането на подписи. Под петицията към момента са се подписали над 100 хил. души.

Причина за желанието на гражданите на Ню Йорк е разпространената по-рано информация, че охраната на Доналд Тръмп и семейството му струва на данъкоплатците по около 1 млн. долара на ден, припомня "РИА Новости". Според подкрепилите петицията тези разходи на общината едва ли ще намалеят значително при преместването на Тръмп в Белия дом в края на януари догодина. Причината е, че Мелания и синът им Барън възнамеряват да останат да живеят в Trump Tower поне до края на учебната година, а самият бъдещ президент смята често да ги посещава.

"Щом като са решили да останат в Ню Йорк, тогава те трябва да си плащат охраната. А не данъкоплатците в града, чиито долари могат да бъдат насочени към инвестиции в инфраструктура, училища, лечебни заведения, разкриване на нови работни места и други полезни за града неща", казват подписали петицията пред The Independent. Документът вече е бил изпратен на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо и кмета на града Бил де Блазио.

Най-четени