12 жертви до момента на пожара в Лондон, 68 са в болница 15.06 | 11:42

Изгорелият 27-етажен блок засега няма да бъде съборен

От iNews.bg

12 са вече жертвите на пожара в "Грефъл Тауър" в Лондон, но има много хора, които се водят в неизвестност. 68 пострадали са настанени в болница, като някои от тях са в критично състояние, предадоха британски медии, цитирани от БНТ.  

Разследването на инцидента продължава. Версиите за възникване на пожара са експлозия на хладилното отделение на 4-ия етаж, теч на газ, проблем с електроинсталацията. Почти цялата сграда е претърсена, локализирани са зони на пожар.

Преди 4 години разследващите са установили, че липсват пръскачките, които трябва да се включат при пожар.

В сградата има малък брой пожарникари. Разследването е в начален етап. Засега блокът е безопасен и няма да бъде събарян, решиха властите.

Вътре има и теч на газ заради спукана газова инсталация. В аварийния център на британската столица полицията се затруднява да овладее насъбрало се множество, което търси отговори за причините за пожара.

Премиерът на страната Тереза Мей съобщи, че ще бъде проведено щателно разследване на случилото се.

Вчера българският външният министър Екатерина Захариева съобщи, че двама българи, живеещи в съседна сграда, са потърсили помощ от българското посолство, тъй като и съседните на горящата сграда са евакуирани. Сънародниците ни бяха настанени в посолството ни в Лондон.

Водещи

Най-четени