3-ма убити в Украйна при сблъсък на гвардията с въоръжена групировка 17.04 | 10:00

Обявиха за издирване бившия премиер Азаров

От Христина Рафаилова

Украйна даде нови жертви в опита да овладее ситуацията в Източна Украйна. В продължение на дни въоръжени проруски активисти завземат правителствени сгради в тази част на страната. 

Предишната вечер около 300 въоръжени сепаратисти сa атакували военна част на Националната гвардия, пише във Facebook вътрешният министър на страната Арсен Аваков.  

По време на операцията те са открили огън по военните и се мятали коктейли "Молотов", като при акцията са загинали 3-ма души, а 13 са ранени. Сред загиналите няма служители на силите за сигурност. 

Според шефа на МВР служителите на Националната гвардия са открили първоначално предупредителна стрелба. 

След като въоръжените са отвърнали на огъня, по тревога са били вдигнати всички подразделения на милицията в града. Благодарение на съвместните усилия на гвардията и милицията след кратък бой "бандата" е била разпръсната и обезоръжена, пише още Аваков. 

Акцията срещу активистите продължава, като спецчастите издирват незаловените до момента членове на групата. До момента са арестувани 63-ма души. 

Същевременно власите в страната обявиха за издирване експремиера Николай Азаров. Той подаде оставка в разгара на протестите на "Евромайдана" в Киев. 

Той е търсен от органите на реда за злоупотреба с власт, информира изпълняващият длъжността главен прокурор Олег Махницки. 

В момента милицията установявала местонахождението на Азаров. 

Водещи

Най-четени