39 зад решетките след рейд срещу ИД в Истанбул 16.10 | 17:34

Почти всички са чужденци, властите започват процедура по депортирането им

От iNews.bg

Сили на турската полиция за борба срещу тероризма са задържали 39-има заподозрени, за които се предполага, че са свързани с "Ислямска държава". 32-ма от арестуваните са чужденци, съобщи "Дейли сабах". Според информациите полицаите са извършили акции в осем района на мегаполиса.

Седемте турци, задържани при операцията, са отведени в дирекцията на отдела за борба с тероризма в истанбулския квартал "Фатих". По отношение на 32-мата чужденци са предприети действия за депортация. При акциите са иззети голям брой дигитални материали и документи, предаде бТВ.

В рамките на операцията в апартамент на жилищна сграда в истанбулския квартал Фатих са влезли спецчасти, които извършили около едночасов обиск. Акцията е била проведена при засилени мерки за сигурност, като полицаите отцепили района около сградата за пешеходци и автомобили. При действията на полицията са били задържани 12 души – осем жени, две деца и двама мъже.

Турция е депортирала над 5000 заподозрени от ИД и 3290 чужденци от 95 различни страни през последните години, отбелязва "Дейли сабах". В страната бяха разбити терористични клетки, които осигурявали логистична подкрепа за ИД в Сирия и Ирак или подготвяли атаки вътре в страната.

Водещи

Най-четени