39% от сърбите имат положително мнение за ЕС 17.06 | 18:00

Проучването е направено в периода от 17 до 28 март и в него са участвали около 33 души от страните членки и кандидат-членки на ЕС

От iNews.bg

Положително мнение за Европейския съюз имат 39 процента от гражданите на Сърбия, според проучването на общественото мнение Евробарометър, цитирано от Танюг.В сравнение с проучването през миналата година сега броят на гражданите с позитивно мнение за ЕС е намалял с 2 процента, а сред тях най-добро мнение за съюза има имат младежите от 15 до 24 години, особено студентите.

Отрицателно мнение за ЕС имат 22 процента от анкетираните, а неутрално - цели 37 процента.

Проучването е направено в периода от 17 до 28 март и в него са участвали около 33 души от страните членки и кандидат-членки на ЕС.
Резултатите на Евробарометър показват, че гражданите на Сърбия нямат доверие нито на ЕС, нито на националните институции.

Сръбското правителство се ползва с доверието на 44 процента, парламентът - 33 процента, а недоверие към тези институции са изразили 49 процента от сърбите. Доверие в Европейския съюз са заявили 36 процента, а недоверие - 48 процента от анкетираните сръбски граждани..

Водещи

Най-четени