5 версии за убийството на Немцов - проверяват връзка с радикалния ислям 28.02 | 12:33

Войската влиза в Москва заради очаквани безредици?

От iNews.bg

Руските власти работят по 5 версии за показното убийство на опозиционния политик Борис Немцов. 

Сред тях са  провокация с цел дестабилизацията  на политическата обстановка в Русия,  както и  че той може да убит заради бизнес интереси. Разследващите проверяват дали разстрелът не е свързан със събитията в Украйна или личен мотив. Дори се  работи по версията за намеса на ислямска терористична  организация, пише ТАСС. Полицията разполагала със сведения, че политикът е получавали смъртни заплахи заради позицията си спрямо кървавите атаки в редакцията на Charlie Hebdo . 

Немцов беше един от критиците на въоръжения конфликт в Украйна. 

По непотвърдена информация властите изпращат войска в Москва заради очаквани безредици, свързани със смъртта на Немцов.

В момента  се провежда траурно шествие на мястото на екзекуцията на Немцов.  Очаква се той да бъде погребан в руската столица в началото на другата седмица. 

.В момента текат разпити  на свидетели, както и на жената, която е била с жертвата.  Обработват се и телефонните разговори на бизнесмена, проведени около времето на разстрела. 

Според разследващите Немцов е бил убит с деветмилиметров пистолет "Макаров”. 

.Немцов  беше вицепремиер по времето на Борис Елцин. В последните години   той  свърза  президента Владимир Путин и най – приближените му  с корупционни схеми. 

В едно от последните си интервюта той заявява, че очаква Путин да го убие.

Убийството се случи в навечерието на планарания мащабен протес  от опизиция срещу  войната в Украйна. Според опозиционен лидер Немцов е щял да осветли доказателства, че има руско войски в Донбас. 

Водещи