50 убити и над 100 ранени след бомбен атентат в Сирия 27.07 | 15:25

Терористичното нападение е било извършено в град, населен предимно с кюрди

От iNews.bg

Кървав атентат е бил осъществена днес в сирийския град Ал Камишли, който се намира в населения предимно с кюрди североизточен район на страната. Вследствие на бомбената атака са загинали 50 човека, а още над 100 са ранени. Срeд тях има както бойци на кюрдските милиции, така и цивилни граждани.

Атентатът е бил извършен с камиони, пълен със взривове. Терорист-камикадзе се е приближил с него до КПП на кюрдските сили за самоотбрана, след което е активирал бомбите. Постовите не са заподозрели нищо до момента на взрива, тъй като терористът е карал камион, който се използва за превоз на добитък, което е често явление в района. Поради тази причина и никой от бойците не е реагирал, обясняват от местната полиция, предаде ТАСС. От там съобщават и че атентатът е организиран от "Ислямска държава”.

Взривът е бил изключително мащабен, тъй като в близост до поста е имало разположени склад с боеприпаси и цистерни с мазут на кюрдските сили. Пламъците са се прехвърлили и върху жилищна сграда. Към момента вече пожарът е потушен. Не е изключено броят на жертвите да се увеилчи, тъй като спасителите продължават да намират тела на загинало под срутилите се сгради.

Водещи

Най-четени