US медии: Втора тайна среща между Путин и Тръмп 19.07 | 10:37

Тя се е състояла в Хамбург след официалната. Никой нищо не е крил, скастри журналистите президентът на САЩ

От iNews.bg

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са разговаряли не веднъж, а два пъти в Хасмбург по-миналата седмица в рамките на срещата на Г-20. За втората обаче се разбира чак сега от материал на The Washington Post. Тя се е състояла малко след първата и се е случила по време на официалната вечеря, организирана само за държавните ръководители и съпругите им. По средата на вечерята Тръмп е станал от мястото си и е седнал на свободното до Путин. Американският президент е бил сам, а руският - само с преводачката си. Двамата са беседвали около 1 час.

Потвърждение на информацията за тази среща пусна и Bloomberg. Медията се позовава на думи на основателят на международната консултантска компания Eurasia Group Иън Бремър в интервю, предаде бТВ. За какво точно са си говорили двамата президенти обаче засега информация липсва.

От Белия дом категорично отрекоха да е имало опити вторият разговор между Тръмп и Путин да е бил запазен в тайна от журналистите и обществото. Самият президент на САЩ дори скастри медиите чрез профила си в Twitter. "Съобщенията на "Фалшивите новини” за тайна вечеря с Путин са извратени. Всички лидери от Г-20, както и съпругите им, бяха поканени от канцлерът на Германия. Пресата знаеше!", написа Тръмп.

Водещи

Най-четени