Walt Disney може да съкрати служители 07.01 | 17:59

Технологиите намаляват нуждата от човешка работна ръка

От Ралица Стоянова

Walt Disney може да предприеме съкращаване на работни места, за да намали разходите, информира Reuters.

Повратна причина за мярката е и напредъкът на технологиите, който намалява нуждата от човешка работна ръка в някои случаи, пише Econ.bg.

Disney студиото е най-слабата брънка в четирите главни продуктови отделения на конгломерата, отбелязват анализаторите. Петият отдел, отговорен за онлайн игрите, пък отбелязва сериозни загуби в размер на 758 милиона долара за последните три години.

През 2011 година именно в този отдел бяха съкратени близо 200 души. Тогава Disney обяви реформа, според която новата насока на игралното отделение на компанията ще са онлайн игрите, подходящи и за мобилни устройства. Конзолните заглавия бяха оставени като неособено рентабилна ниша. Служители бяха съкратени и в други дивизии, включително и в издателската такава.

Междувременно фискалната 2012 година се оказа благоприятна за мегакорпорацията. Приходите на Walt Disney са се увеличили с 18% до цели 5,7 милиарда долара чиста печалба за изминалата година.

Въпреки това според ръководните лица е нужен курс на стриктна политика. Много вероятно е съкращаването на работни места най-вече в студиото на Disney. 

Водещи

Най-четени