Австрия арестува двама мъже за връзки с атаките в Париж 16.12 | 15:00

Терористите са френски граждани, пристигнали като бежанци с фалшиви сирийски паспорти

От iNews.bg

Австрийската полиция арестува през уикенда двама мъже от Близкия изток по подозрения за връзки с терористичните нападения в Париж от 13 ноември. Това съобщи Роберт Холцлайтнер, говорител на прокуратурата в Залцбург.

Според в. "Кронен Цайтунг" двамата задържани били френски граждани и пребивавали в Австрия като бежанци.

"Двама души от Близкия изток бяха арестувани през уикенда. В момента се разследват индикации за възможни връзки с атаките в Париж", каза Холцлайтнер. И допълни, че мъжете са задържани в център за настаняване на бежанци "по подозрения в принадлежност към терористична организация".

Според изданието двамата са французи, които са дошли на територията на Австрия през октомври. Те са пристигнали заедно с членове на терористична клетка, които са извършили нападенията от 13 ноември във френската столица, пише "Кронен Цайтунг".

Според вестника те са се престрували на бежанци и са имали фалшиви сирийски документи за самоличност. Предполага се, че са преминали в Европа от Гърция и през Балканските страни.

Холцлайтнер отказа да коментира националността на задържаните, но заяви, че до залавянето им се е стигнало след получаването на разузнавателна информация от друга държава.

 

Водещи

Най-четени