Автобус с поклонници полетя в пропаст в Италия 29.07 | 07:37

37 са жертвите до момента след жестока катастрофа в южна Италия

От Елица Елефтерова

Най-малко 37 души са загинали в южната част на Италия, след като пътнически автобус, натоварен с поклонници, падна от 30-метров надлез, посочват спасителните служби.

Автобусът е ударил няколко превозни средства, преди да политне през мантинелата на път близо до град Авелино, в района на област Кампания, съобщава BBC.

Най-малко 11 души са били ранени, някои от които сериозно, посочва италианската информационна агенция Ansa. Автобусът е превозвал около 50 души, включително деца, обратно към Неапол, след поклонение.

Причината, довела до инцидента, не е ясна. Предполага се, че шофьорът на автобуса е сред загиналите. "Положението е критично", коментира пожарникарят Палегрино Ландоло пред италианската телевизия. "Работим, за да спасим живота на колкото се може повече хора".

Полицейски говорител заяви пред френската информационна агенция AFP, че броят на жертвите все още не може да бъде потвърден. "Все още изваждаме хора от превозното средство", посочи той.

Магистралата Неапол-Бари е затворена за движение заради катастрофата.

Според данните до момента, автобусът е разбил и е преминал през мантинелата на пътя и е полетял от надлеза като се е спрял в шубраците надолу по склона, което затруднява спасителната операция.

Ранените са били откарани в болниците в Авелино, Салерно и Нола, посочва агенция Ansa.

Водещи

Най-четени