Ако Исус беше жив, щеше да е комунист? 28.04 | 20:43

Ако питате шефа на руската компартия кой е първият комунист, той ще ви препрати към Божия син

От iNews.bg

Исус Христос е бил първият комунист в новото летоброене, той е страдал за бедните, за онези, на които им е тежко и трудно, той със сигурност би се присъединил към нашите колони и би извисил глас. Така поне смята шефът на руските комунисти Генадий Зюганов.

Той заяви ако Исус бил жив, със сигурност щял да бъде в първомайската колона на компартията.

"Днес на планетата има твърде много нещастия и беди, днес две трети от гражданите на страната получават на месец средно по-малко от 15 000 рубли", заяви Зюганов.

По думите му работещите имат едно оръжие – солидарността. "Заедно да излезем, да отстояваме правото да защитаваме себе си, децата, жените, онеправданите. Уверявам ви, ако Исус Христос беше жив, той щеше да крачи в колоните с нас, защитавайки обикновения смъртен човек, защото той пострада за сиромасите, сакатите, болните и тази борба за справедливост продължава вече не едно хилядолетие", подчерта Зюганов. Той каза още, бе баба му била вярваща и е ходила на църква, предаде БГНЕС.

"В селото, където съм се родил, винаги са отбелязвали и съветските, и всички църковни празници, никога не имало никакви противоречия", изтъкна партийният лидер. По-рано той съобщи на журналистите, че компартията планира шествие на 1 май в Москва, след което ще се проведе митинг.

Водещи

Най-четени