Американците оценяват ниско работата на Конгреса 28.09 | 13:34

Цели 82% от гражданите на САЩ не харесват действията на законодателите

От iNews.bg

Цели 82% от американците не одобряват начина, по който Конгреса си върши работата, показва проучване на Gallup, цитирано от AP.

Огромно недоволство се е натрупало в американското общество заради бавенето и взимането на решение в последния момент по отношение на американския публичен дълг. В последствие то доведе до понижение на отличния американски кредитен рейтинг.

Отделно хората не са доволни и от големите противоречия по линията федерално-щатско управление. В Конгреса редовно има забавяне на приемането на законодателни мерки точно заради такива различия. Американците не харесват също така и нежеланието да се поеме един курс за справяне с икономическите трудности, който да се подкрепи и от демократи, и от републиканци.

"Мисля, че тези нагласи ще се запазят до президентските избори през ноември следващата година", коментира Джеймс Търбър, политически анализатор в American University.

Засега рейтингът на Барак Обама остава по-висок от този на Конгреса, като 46% от американците одобряват начина, по който американският президент си върши работата.

Водещи

Най-четени