Ангела Меркел разплака палестинско момиче в Германия (ВИДЕО) 16.07 | 19:45

Някои от вас ще трябва да си идат у дома, заяви Меркел пред група тийнейджъри от семейства на бежанци

От Беатрис Николoва

Ангела Меркел предизвика критики с неподходящото си държание към момиче от семейство на бежанци, което избухна в сълзи след коментари на германския канцлер за предоставянето на убежище, предаде АР.

Броят на бежанците, пристигащи в Германия расте всеки месец. За първата половина на 2015 год. Броят на подадените молби за убежище в Германия е 450 000, което е два пъти повече от общият брой на молбите, подадени за цялата 2014 година.

Това е и една от причините германският канслер да се срещне с груша тийнейджъри между 14 и 17-годишн в гимнастическия салон на училището в северния град Рощок.

По време на срещата палестинско момиче казва на Меркел, че семейството й чака от четири години разрешително да остане в Германия. Меркел отговаря на детето в тийнейджърска възраст, че то е "изключително мило", но Германия не може да приюти всички мигранти, че "някои ще трябва да си идат у дома", и че правителството може само да обещае да ускори решенията.

След като момичето се разплаква, Меркел отива при него да го успокои, казвайки му, че иска да го погали. По този повод депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира в Twitter. Грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване, написа тя.

 

Водещи

Най-четени