Арест за четирима сърби в Косово 23.11 | 12:43

Тежковъоръжени служители от подразделението за спецоперации на Прищина събудиха гражданите с вой на сирени

От iNews

Сътрудници на косовската полиция нахлуха в северната част на град Косовска Митровица, населена предимно със сърби, предаде белградското радио Б92, цитирано от novini.bg.

Тежковъоръжени служители на подразделението за специални  операции на Прищина проведоха в ранните часове на днешния ден акция по задържането на четирима сърби. Малко преди нейното начало жителите бяха събудени с вой на сирени.

Според МВР в Прищина акцията е била проведена в рамките на разследването на смъртта на депутата от партията  "Свобода, демокрация и истина" Оливер Иванович, който бе убит на 16 януари. Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че действията на полицията са били напълно законни.

Арестите бяха извършени на фона на подновеното напрежение между Белград  и най-младата балканска държава. Прищина въведе 100-процентови мита върху внасяни от Сърбия стоки, косовари (албанците в Косово) започнаха да палят сръбски продукти и книги.

Заради последните събития президентът на западната ни съседка Александър Вучич свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност.

Водещи

Най-четени