Арестуваха още един узбек в Ню Йорк 02.11 | 09:54

Задържаният е Мухамадзоир Кадиров, засега властите не казват каква е връзката му с атентата

От iNews.bg

Американската федерална полиция съобщи, че е открила обявения за издирване малко по-рано втори човек от узбукистански произход – Мухамадзоир Кадиров. Властите издадоха заповед за издирване срещу него във връзка с атаката на неговия сънародник Сайфуло Сайпов в Ню Йорк, при която загинаха осем души.

Мухамадзоир Кадиров е локализиран и властите се опитват да съберат всякаква налична информация за него, каза на пресконференция в Ню Йорк представител на ФБР. За момента не се съобщава какви са мотивите за неговото задържане, предаде БГНЕС.

Полицията арестува извършителя на атентата от вторник Сайфуло Сайпов, който е роден в Узбекистан. Той е обвинен, че целенасочено се е врязал в група колоездачи и пешеходци в Манхатън, убивайки осем души. Сайпов бе прострелян в корема от полицай по време на своето задържане. Той бе разпитан от следователи в болницата. Пред тях той е казал, че се вдъхновил за действията си от видеозаписи на "Ислямска държава", които гледал на мобилния си телефон. По време на разпита, той заявил, че е удовлетворен от извършеното. Поискал в болничната му стая да закачат знаме на "Ислямска държава".

Водещи

Най-четени