Арестуваха съучастник на терориста, убил полицай в Париж 20.05 | 15:03

Задържаният е на 23 години, негово ДНК е намерено по оръжието на стрелеца

От iNews.bg

Френските власти задържаха мъж, смятан за съучастник на убийството на полицай в близост до булевард "Шанз-Елизе" в Париж. Следи от ДНК-то на арестувания 23-годишен гражданин са намерени върху ръжието, с което беше стреляно срещу полицай, предаде БГНЕС. До този момент той не е бил известен на френските антитерористични следователи, предаде Нова ТВ.

На арестувания вече е повдигнато обвинение за престъпна терористична конспирация и използване на оръжие, свързано с тероризма.

На 20 април нападател откри стрелба по полицаи на известния френски булевард. Извършителят е 39-годишният френски гражданин Карим Шьорфи. В колата, с която е пристигнал на мястото на нападението, са открити огнестрелни и хладни оръжия, а властите продължават да издирват предполагаеми негови съучастници.

Източник от разследването съобщи по-рано, че край тялото на извършителя, който беше застрелян по време на атаката си, е била открита бележка, в която той изказва подкрепата си за "Ислямска държава". Освен нея в автомобила е намерен и Коран.

Няколко дни по-късно стана ясно, че убитият полицай е участвал в операцията в концертната зала "Батаклан” по време на атентата през ноември 2015 г.

Водещи