Асад изчезна, според слуховете е тежко болен! Дамаск отрича 31.01 | 12:00

Сирийският президент действително не се е появявал от седмица

От iNews.bg

Сирийското правителство отрече слуховете, че президентът Башар Асад е тежко болен и посочи, че той "изпълнява задълженията си съвсем нормално", предаде Ройтерс, цитирана от Фокус.

През последни дни в социалните медии и в някои арабски уебсайтове се появиха спекулации, че 51-годишният Асад е в критично състояние. Според различни слуховете сирийският диктатор е получил инсулт, според други – инфаркт, а според трети - че дори че е прострелян при атентат.

"Президентството отрича всички тези слухове. Президентът Асад е в превъзходно здраве", се казва в съобщение от неговата канцелария. "Тези слухове съвпадат с променящата се обстановка на бойното поле и в политически план", се подчертава още в съобщението, без обаче да се споменават подробности.

По-рано днес телевизионният канал "Ал-Джазира" съобщи, че президентът на Сирия Башар ал Асад е в критично състояние и е "прикован към легло", предаде руският в. "Взгляд". Според разпространената информация обаче държавният глава не бил в кома.

Турското издание Daily Sabah пише, че Асад е хоспитализиран след мозъчен инфаркт, а според ливанския вестник Al-Diyar сирийският президент е получил инсулт.

Миналата седмица на правителството на Сирия се наложи да опровергава съобщения за проблеми със здравето на държавния глава. Тогава твърденията биха, че сирийският лидер е бил настанен в клиника в столицата Дамаск, а по други данни е бил изпратен в ливанската столица Бейрут в болница към американски университет.

Новинарският телевизионен канал "Ихбария" обаче съобщи вчера, че Асад е говорил по телефона с президента на Венецуела Николас Мадуро. Това е първо съобщение от сирийска държавна медия за някакви действия на Асад след появата на слуховете за влошеното му здраве.

Водещи

Най-четени