Атенаторът от Барселона на свобода, хванали са фалшив Дрис Укабир 18.08 | 00:24

28-годишният мъж в полицията и твърди, че някой му е откраднал документите

От iNews.bg

Млад мъж, който се представил за 28-годишния Дрис Укабир Сопрано, се е явил в полицейското управление в испанския град Рипол, за да обяви документите си за откраднати, пишат в. "Ла Вангуардия” и в. "Ел Паис”.  

Именно Дрис Укабир беше посочен като човека, който е наел колата, използвана за терористичната атака в Барселона, при която загинаха най-малко 13 души, а 80 бяха ранени.

За нападението беше задържан един човек, идентифициран като Дрис Укабир, именно заради намерения паспорт.

От мрежата беше свален и фейсбук профила на Дрис Укабир Сопрано, който изглеждаше сравнително редовно поддържан. Профилната му снимка, например, беше сменена във вторник. На нея Укабир беше фотографиран на плажа.

Сега обаче мъжът твърди, че по време на атаката не е бил в Барселона, а в Рипол. Според кмета на градчето сега полицията трябва да изясни защо той не е обявил документите си за откраднати по-рано и дали по-малкият брат на Дрис – 18-годишният Муса, който живее точно в Барселона, всъщност не е замесен в атаката.

Фейсбук профилът на Дрис Укабир освен това твърдеше, че той е роден в Марсилия, а не в Мароко, каквато беше информацията за издирвания.

Водещи

Най-четени