Ахмадинеджад пак зове за унищожение на Израел 02.08 | 18:23

Израел бил пречката пред това, светът да стане едно по-свободно и справедливо място

От Андриян Георгиев

По време на реч пред посланици на ислямски страни в Иран по повод големия мюсюлмански празник Рамадан, иранският президент Махмуд Ахмадинеджад каза, че "ужасното ционистко течение" управлява света в последните 400 години, като добави, че освобождението на Палестина ще реши световните проблеми, съобщи в. The Jerusalem Post.

В речта, публикувана на неговия сайт, Махмуд Ахмадинеджад e казал още, че крайната цел на всички в света трябва да бъде унищожението на Израел.

Речта на Махмуд Ахмадинеджад се състоя в навечерието на Деня на Йерусалим, който се отбелязва всяка година в Иран от 1979 г. насам, като началото на отбелязването му е поставено от Аятолах Хомейни и който тази година ще се чества на 17 август. (На този ден в Иран се изразява солидарност с палестинския народ и се атакува ционизма и Израел). 

Повтарайки традиционните антисемитски обиди, Ахмадинеджад обвини "ционистите", че контролират световните медии и финансовите системи.

"Ционистите са тези, които седят зад кулисите и дърпат конците на основните световни сили, медии, парични и банкови центрове. Те вземат решенията до такава степен, че кандидат-президентите на САЩ трябва да целуват краката на ционистите, за да гарантират своята изборна победа", добави Ахмадинеджад.

Иранският президент каза още, че "освобождението на Палестина" ще реши всички световни проблеми, въпреки че той не обясни подробно каква е връзката между двете, коментира израелският вестник.

И още от Ахмадинеджад: "Всеки, който обича свободата и справедливостта, трябва да се стреми към унищожението на ционисткия режим, за да проправи пътя за справедливост и свобода в света."

Иранският президент е казал също така, че Израел подсилвал "господството на арогантни сили в региона (Близкия изток - бел. ред.) и в целия свят" и в арабските страни в частност, споменавайки Бахрейн, Йемен, Либия, Сирия и Турция, които били засегнати от "интригите" на Израел.

Ахмадинеджад, който преди нарече Холокоста мит, през 2005 г. също призова за унищожението на Израел, като тогава той използва фраза на персийски, която буквално се превежда "изтрит от страницата на времето".

Водещи

Най-четени