Баварският премиер критикува санкциите на ЕС срещу Русия 03.01 | 15:28

Според партньора на Меркел те носят вреди на Германия

От Кристиан Костурков

Премиерът на германската провонция Бавария Хорст Зеехофер критикува европейските санкции срещу Русия. Месец преди визитата си в Москва той се изказва против наложените ограничения от страна на ЕС. В интервю за вестник Bild am Sonntag партньорът в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел допълва, че страната му страда от тях.

"Санкциите носят невероятни вреди на икономиката и земеделските производители в Бавария”, казва Зеехофер. И допълва, че колкото по-рано страната се откаже от риториката на студената война, толкова по-добре за Бавария и за Германия. По повод удължените наскоро от Брюксел ограничения срещу Русия до 31 юли 2016 г. той допълва и че в страната му трябва да се запитат струва ли си те да бъдат продължавани автоматично.

Срещу наложените от ЕС санкции срещу Русия баварският премиер не се изказва за първи път, припомня ТАСС. Последно през миналия месец, по време на конгрес на партията му Християнски социален съюз, Зеехофер заяви, че без активното участие на Москва редица взривоопасни ситуации по света няма да бъде възможно да бъдат разрешени. Според германски медии Хорст Зеехофер ще посети Москва на 4 февруари, където ще има среща и с руския президент Владимир Путин.

Водещи

Най-четени