Без YouTube в Турция 02.06 | 07:56

Сайтът остава блокиран въпреки решението на Конституционния съд

От iNews.bg

Популярният сайт за видеосподеляне YouTube остана блокиран в Турция въпреки решението на Конституционния съд, според което забраната противоречи на правото на свобода на изразяване, съобщи AFP.

Турският Конституционен съд реши в четвъртък, че забраната на YouTube нарушава индивидуалните права и свободи, което даде възможност за възобновяване на достъпа до сайта след двумесечно блокиране.

Транспортният министър Лютфи Елван, който отговаря и за комуникациите, заяви, че решението на съда все още не е стигнало до съответните правителствени агенции.

"Каквото трябва, ще бъде направено, след като решението бъде получено" от турската телекомуникационна служба, посочи министърът.

Правителствен представител заяви тази седмица, че достъпът до YouTube ще бъде възстановен веднага щом правителствените агенции бъдат информирани за съдебното решение.

На 27 март турското правителство нареди да бъде блокиран достъпът до платформата за видеосподеляне YouTube от съображения за "националната сигурност". Това се случи след разпространението на запис на разговор, в който четирима висши отговорни представители обсъждат хипотезата за военна операция в Сирия, допълва БТА.


Водещи

Най-четени