Безсънна нощ за хиляди италианци след серия земетресения 17.08 | 12:37

Най-силният от 9-те труса е бил от степен 5.1 по Рихтер

От iNews.bg

Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия, дни след трагедията в Генуа, където рухването на моста ,,Моранди'' причини смъртта на 38 души. Девет земни труса разтърсиха южна Италия снощи в рамките само на два часа. Най-силният е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер, а останалите по-слаби, предаде БНТ. Земетресенията обаче са предизвикали паника в област Молизе и мнозина са прекарали нощта на открито. Едно дете се е наранило, след като скочило от балкон. Причинени са леки материални щети.

Същевременно в Генуа аварийните служби продължиха работа на моста "Моранди" до ранните часове тази сутрин. Багери събориха огромен остатък от рухналия мост. Съоръжението падна във вторник заедно с много коли и камиони. Загинаха 38 души. Продължава разследването на причините за инцидента. А италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини препоръча на концесионера на моста да обезщети пострадалите.

Салвини се ангажира още всички евакуирани от блоковете около падналия мост да бъдат настанени на ново място до края на годината.

Водещи

Най-четени