Белград със свой план за помирение с Косово, обявява го до два месеца 20.02 | 16:27

Или ще имаме компромис, или замразен конфликт, каза Вучич

От iNews.bg

До края на март или началото на април ще излезем с предложение за "Решеване на Косово". Това зави сръбският президент Александър Вучич в предаването "Кирилица" на телевизия "Хепи", предаде БГНЕС. "Ще излезем с предложение, но то няма да бъде "Скъпи албанци, даваме ви всичко". Става дума за компромисно решение. Ако те не желаят да разговаряме, тогава ще имаме замразен конфликт", заяви сръбският държавен глава.

И добави: "Албанците отхвърлят всякакъв компромис и си искат Велика Албания". Вучич посочи, че Сърбия не желае да бъде "Велика Сърбия", а иска да защити своята идентичност. Той се надява, че светът ще разбере, че сърбите не могат всичко да загубят, а албанците всичко да спечелят.

Коментирайки изказването на албанския премиер Еди Рама, че Албания и Косово трябва да имат един президент и обща външна политика, Вучич заяви, че ако това се каже за сърбите, тогава ще започне антирсръбска кампания във всички световни медии. "Ние, сърбите трябва да разберем, че тук няма любов и принципи. Те имат своите интереси, а ние нашите", посочи президентът.

Водещи

Най-четени