Белият дом под напрежение! Търсят кой издава вътрешни тайни 04.02 | 10:31

Причината е изтеклата информация за телефонните разговори на президента

От iNews.bg

Белият дом е вдигнат на крак заради теч на информация. Заради станалата медийно известна информация за разговорите на Тръмп с лидерите на Австралия и Мексико, сега се издирва доносникът. Това обяви президентският говорител Шон Спайсър пред Fox News.

"Президентът гледа на тези течове на информация много сериозно", казва Спайсър.

Припомняме, че разговорът с австралийския премиер Майкъл Търнбул предизвика дипломатически скандал и се превърна в заплаха за двустранните отношения между съюзническите държави. След като Търнбул и Тръмп си размениха остри реплики заради имиграционната политика на държавния глава на САЩ, милиардерът се вбеси и затвори телефона. 

Малко по-рано в мексиканската медия "Аристеги нотисиас" и АП се появиха откъси от разговора на Тръмп с мексиканския му колега Енрике Пеня Нието по въпроса кой да плати изграждането на стената по американско-мексиканската граница. В дебата Тръмп казал, че може да изпрати армията на САЩ срещу наркокартелите, което малко след това Белият дом обясни като шега.

"Това е обезпокоително и мисля, че президентът поиска от екипа да проучи внимателно въпроса, защото последствията от това могат да бъдат много сериозни", каза Спайсър.

Водещи

Най-четени