Бог ли ни наказва, или природата е капризна? 26.11 | 21:46

В САЩ треперят! Задава ли се Библейският апокалипсис?

От Филипа Тодева

Учените са по-склонни да обясняват увеличението на природните бедствия с природни фактори като глобалното затопляне. Обикновените хора обаче явно не са на мнение, че климатичните промени могат да бъдат в основата на катаклизмите, с които се сблъсква човечеството особено често напоследък.

Скорошно проучване в САЩ показва, че почти половината американци например и повечето бели евангелисти екстремните метеорологични явления са знак за края на света, описан в Библията.

Въпреки че климатичните промени са особено важен въпрос от световно значение, 69% от американците са на мнение, че повишението на градусите е по-маловажно от проблеми като липсата на работни места, здравеопазването, бюджетния дефицит, имиграционната реформа и увеличаването на разходите за образование.

Повечето американци ходят поне веднъж месечно на църква, но потвърждават, че не са чували от проповедниците си да говорят за екологичните проблеми.

62% смятат, че глобалното затопляне е причинено от човешката дейност, но 39% са убедени, че природните бедствия са знак за идването на Апокалипсиса.

В същото време 53% от жителите на САЩ се опасяват, че Бог няма да се намеси, ако човечеството унищожи Земята. 39% са убедени, че Създателя ще я спаси при всички положения.

Водещи

Най-четени