Бой между униформени и протестиращи в Брюксел 24.05 | 17:30

Напрежението на мирното шествие ескалира, има ранени, включително шефът на полицията

От iNews.bg

Мирното протестно шествие, състояло се днес в Брюксел, прерасна в масов бой между демонстранти и полицаи. В белгийската столица синдикатите организираха протест срещу социалната политика на правителството. В шествието се включиха над 60 хил. души. Първоначално то протичаше спокойно, но в един момент напрежението се изостри и се стигна до сериозни сблъсъци и масов бой между полицаи и протестиращи, предаде ТАСС. Инцидентът се е случил в района на Южната гара.

Ексцесиите  са били предизвикани от няколко десетки агресивно настроени демонстранти. Повечето от тях са били маскирани. В определен момент те са се опитали да пробият полицейския кордон и са започнали да замерват силите на реда с камъни, бутилки и други предмети. Униформените са били принудени да употребят срещу агресивната тълпа водни оръдия и сълзотворен газ.

Няколко човека са били ранени след като са влезли в директен сблъсък с полицаите, които са ги удряли с гумени палки. Ранен е бил дори самият началник на полицията в Брюксел. Униформените са арестували няколко човека.

Водещи

Най-четени