Британка иска да е първата джихадистка, извършила екзекуция 22.08 | 19:50

Лондончанката е на 22 години и е женена за швед

От Цанка Донкова

Британка иска да стане първата жена – джихадистка, която да обезглави западен заложник в Сирия, съобщава в. Daily Telegraph. Тя е заявила своята радост от екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули в своя Twitter акаунт.

Хадиджа Даре е по принцип от Луишем, югоизточен Лондон. Тя е женена с едно дете и през 2012 година се мести със семейството си в Сирия. Съпругът ѝ е швед, но в ислямските среди е известен с името Абу Бакх.

"Искам да бъда първата британка, която да убие американски или британски терорист", е написала Хадиджа, като е имала предвид пленените от джихадистите хора с тази националност. След това тя самата е ограничила достъпа до акаунта си в социалната мрежа и е сложила снимка на малкия си син, който държи автомат.

В същото време стана ясно, че по непотвърдена информация екзекуторът на американския журналист е млад британец на име Джон Бийтън, който се е присъединил към екстремистите от "Ислямска държава", съобщава BBC.

В същото време има подозрения, че организацията използва трима британски джихадисти, които да охраняват пленниците. По последни данни около 20 души са отвлечени от "Ислямска държава".

Най-четени